Gyermekeink vitaminjai

Calivita-gyerekGyermekeink vitaminjai az Újpest-Káposztási Egészségklub ajánlásával

Acunamatata… milyen gyönyörű szó!

A gyermekkornak is megvannak a sajátosságai. Ennek az életkornak az alapvető jellemzője a hirtelen növekedés és fejlődés, fizikai és mentális szinten egyaránt. Ez rendkívüli követelményeket támaszt az olyan tápanyagok rendszeres biztosításával szemben, melyek ezeket a változásokat lehetővé teszik.

A vitaminok közül mindenekelőtt a C- és E-vitamint, valamint a béta-karotint kell megemlíteni, melyek a legerősebb antioxidánsok közé tartoznak, és a szabadgyökök káros hatásai ellen védik a gyermekek szervezetét.
A C-vitamin – az E-vitaminnal együtt – nélkülözhetetlen az erős csontok, fogak, porcok, inak és az összes kötőszövet számára. Garantálja a rugalmas érrendszert, amely együtt fejlődik a növekvő sejtszövetekkel – mivel felelős ezek tápanyagokkal való ellátásáért! Segíti a fontos ásványi anyagok, mint például a kalcium és a vas felszívódását.

Manapság gyermekeinkkel szemben a testi erőnlét és a mentális fejlettség tekintetében is rendkívüli követelményeket támasztunk. Ehhez megfelelő mennyiségű vitamin szükséges, amely a szennyezett légkör és a modern „civilizáció” további károsító hatásaitól is képes megóvni gyermekünket. Ráadásul a gyermekgyógyászatban gyakran alkalmaznak antibiotikumokat, illetve lázcsillapító szalicilátumokat. Mindkét gyógyszercsoport csökkenti a gyermekek szervezetében a C-vitamin szintet. Sok gyermek allergiás a citrusfélékre, és az sem ritka, hogy a kisgyerekek elutasítják a gyümölcsöt.

Megfelelő megoldás az oroszlános Lion Kids D, mely figyelembe veszi ezeket a követelményeket, és a vitaminokon kívül a gyermek szervezetébe egész sor olyan szükséges ásványi anyagot és nyomelemet juttat, melyek segítik a megfelelő növekedését, viszont a gyermekek napi tápláléka nem tartalmazza azokat elegendő mennyiségben.

Calivita-LionkisDBizonyított tény, hogy az elégtelen gyermekkori kalcium- és magnézium-bevitel növeli a felnőttkori csontritkulás kialakulásának veszélyét. Úgyszintén ismert tény, hogy az idegrendszer érzékeny a B-vitaminok hiányára. A gyermekek idegrendszerére ez fokozottan érvényes. A B-vitaminok és a magnézium hiánya negatívan befolyásolja az idegrendszer jövőbeli stabilitását. Emellett ezek a vitaminok a kedvezőtlen stresszhatásoktól is védik gyermekeink szervezetét.

Sajnos a stresszhatásokra a gyermekek sokkal érzékenyebben reagálnak, mint a felnőttek. Még akkor is, ha ez nem tudatosul bennük. Gyakran találkozunk olyan megállapítással, hogy a gyermek kezelhetetlen vagy hiperaktív. Ilyenkor túlnyomórészt olyan gyermekekről van szó, akiknek az idegrendszere túlterhelt. Az iskolai és az iskolán kívüli kötelezettségek miatti megterhelés gyakran túl nagy, és mivel – a mai modern életmód következtében – a család általában csak este találkozik, még a leggondosabb szülő is csak nehezen tudja pótolni az egész napra jellemző táplálkozási hiányosságokat.

A megbetegedések gyakorisága és az ezek következtében gyakran alkalmazott antibiotikumos kezelések nem szolgálják az immunrendszer megerősödését. Közismert, hogy az ellenálló-képesség javításában a cinknek és a szelénnek van kulcsszerepe.

Ahhoz, hogy gyermekeink növekedése és fejődése optimális legyen, évszaktól függetlenül folyamatos táplálék-kiegészítést igényelnek.

Éppen ezért célszerű nekik a legkorszerűbb, D-vitamint is tartalmazó Lion Kids D multivitamin készítmény fogyasztása. Hiszen a D-vitamin szabályozza a vérben a kalcium és a foszfor mennyiségét, és gondoskodik arról, hogy a csontoknak állandóan elegendő mennyiségű építőanyag álljon rendelkezésükre. A kiváló minőségű gyermek-multivitamin az összetevőit a megfelelő koncentrációban, és a szervezet számára legkönnyebben hasznosítható formában tartalmazza. Az oroszlánfigurás készítmény trópusi gyümölcs ízben kapható. Cukormentes, és nem tartalmaz mesterséges színezéket és tartósítószert sem.

Lion Kids D – a gyermekgyógyász ajánlásával

Miközben vágyakozunk a nyári, meleg napok után, felidézve számtalan kedves pillanatot, szinte észrevétlenül beköszönt az ősz. Az óvoda, a bölcsőde és az iskolakezdés ideje ez – és sok szülő rémálma.
Gyermekgyógyászként én sem vagyok boldog, ha ránézek egy köhögő, náthától szenvedő gyermekre, aki ráadásul szomorú is, mert nem játszhat a barátaival.

Ahhoz, hogy elkerüljük ezeket a kellemetlenségeket, az egyedüli hatékony megoldást a megelőzés jelenti. Ebben kiváló szolgálatot tesz a Lion Kids D multivitamin. Ez egy komplex multivitamin, ásványanyag- és nyomelem-készítmény, amely kizárólag természetes alapanyagokból készül. Elrágható, állatfigurás tabletta, amely nem tartalmaz cukrot, sem mesterséges színezéket.

De mi az újdonság ebben a termékben, ami miatt annyira lelkes vagyok? Egy újabb hatóanyag „becsempészése”, amely nélkülözhetetlen az egészséges csontok és fogak fejlődéséhez. Ez a D-vitamin kalciferol. Természetes forrása a tonhal, a lazac, a halolaj, a máj, a tej, a gomba, a tojássárgája. A szervezet a D-vitamint ultraibolya sugárzás segítségével képes előanyagából előállítani. Hiánya esetén csontnövekedési zavar támad, elmarad a porcos részek csontosodása. Ezt nevezzük angolkórnak.

A D-vitamin pótlására koraszülötteknél, csecsemőknél, kisgyermekeknél van szükség. Tapasztalataimból kiindulva a napi, kis dózisos adagolást részesítem előnyben a havival vagy hetivel szemben. Ha ezt még megtoldjuk kisebb mennyiségű, de napi szinten biztosított foszforral, magnéziummal és kalciummal kelátkötés formájában, akkor a siker garantált.

Calivita-LionkiscÖsszetétele és minősége miatt tiszta szívből ajánlom e termék használatát, számomra a Lion Kids D multivitamin egyike az alaptermékeknek, amit szükség esetén ki lehet egészíteni Lion Kids C-vitaminnal, ParaProteX-szel, Noni Juice-szal stb.

Remélem az Önök csemetéi is oroszlánkölykökként fognak helytállni az életben.

Dr. Vári Kakas Enikő
gyermekgyógyász

Három éves kortól ajánlott, de ha a kisebbik testvér sóvárogva bámulja a „szétrágható állatfigurát”, és van már fogacskája, ne féljünk őt is megkínálni!
Örömet okozunk neki ezzel, és ez az öröm sokszorosan visszaköszön majd, ha a testi-szellemi egészségtől viruló vidám gyerkőcökre tekintünk, akik egyúttal olyan játékosak is, mint az oroszlánkölykök!

Az Újpest-Káposztási Egészségklub ajánlásával